Grote tuinverbouwing

Aan de indeling van deze tuin was na de aankoop van het huis, jaren geleden, nooit iets veranderd. Hoewel mooi groen, was hij wel krap door de dikke hagen en vergde de tuin veel onderhoud. Ook was de bestrating gedateerd.

De wens was veel zitruimte, een buitenkeuken en een praktisch ingerichte schuur.
We hebben een plan gemaakt waarin de oppervlakte van de tuin optimaal benut wordt en er minimaal onderhoud nodig is. 

We hebben alles verwijderd en daarna de ruimte opnieuw ingedeeld en ingericht.
Er zijn nieuwe schuttingen, bestrating, schuur en een buitenkeuken geplaatst.

Omdat de bestrating er toch helemaal uit gehaald werd is de riolering ook gedeeltelijk vernieuwd.
Onder de bestrating zijn afwateringskratten geplaatst om het hemelwater op te vangen, met aan de achterkant van de tuin een rooster waarin het water kan weglopen. Hier komt ook de regenpijp van de schuur op uit.

Er zijn in totaal 8 lampen geplaatst, waarvan twee in de buitenkeuken en twee stopcontacten.

Er is gekozen voor twee tapijten in de bestrating, onder het zitgedeelte en onder de eettafel, om het geheel te doorbreken.

De schuttingen zijn geverfd met Moose Färg, een Zweedse verf die het hout beschermt en mooi mat is. Ook is er een ombouw gemaakt voor de vier kliko's die in dezelfde kleur is geschilderd als de schutting.

Drie olijfbomen en drie vijgenbomen zijn geïmporteerd uit de Spaanse Pyreneeën, deze zijn het meest winterhard. Ze zaten vol met vruchten, dus er kon in het najaar goed geoogst worden. 

Het resultaat zie je hieronder.

 

Dit is de oude situatie met veel heg, waardoor er een krappe doorgang was, en de gedateerde bestrating.

Dit is de oude situatie met veel heg, waardoor er een krappe doorgang was, en de gedateerde bestrating.

De coniferen zijn er uitgehaald en daarvoor in de plaats is dit betonijzer geplaatst met zwart tuindoek aan de achterkant tegen inkijk en klimop geplant aan de voorzijde.

De coniferen zijn er uitgehaald en daarvoor in de plaats is dit betonijzer geplaatst met zwart tuindoek aan de achterkant tegen inkijk en klimop geplant aan de voorzijde.

7B8ZGhvBQAaS4SoVJCFB1w.jpg
QSwI3PFARhOo0%I4PMh3rg.jpg
0ULtuhEvQXCyqE7vkb+g1A.jpg
K0ZyEjVtSfaVcI5NKyp8jw.jpg
SbiNjDtbQRSeL7gss0%OPw.jpg