Metamorfose kantoorpand Utrecht

De vraag van de klant was om de sfeer in het kantoren gedeelte van hun bedrijfspand te verbeteren. Er lag al een plan van een architectenbureau dat gedeeltelijk uitgevoerd was.

Wat mij opviel toen ik het pand voor het eerst bezocht was dat aan niets te zien was wat voor bedrijf dit is en wat hun business is. Bovendien kwam je na de ingang eerst bij een ander bedrijf dat nog tijdelijk van hun pand gebruik maakt.

Op de bovenverdieping zaten vier mensen van de boekhouding en verder meerdere mensen van de sales. Om de geluidsoverlast van de bellende sales afdeling deels te verminderen voor de boekhouding was er een kastenwand in het midden van de ruimte geplaatst, maar daardoor zaten de boekhouders tussen een blinde muur en een kastenwand. Hierdoor zagen zij geen daglicht en hadden evengoed nog last van het geluid.

Dus heb ik niet alleen gekeken naar de sfeer, maar vooral ook naar de werkplekken en de indeling van het pand. Om de benedenverdieping optimaal in te kunnen richten is er een wand gesloopt, waardoor er één grote ruimte ontstond. Ook zijn de systeemplafonds eruit gehaald en werd de ruimte ineens 4.60 meter hoog. Op de benedenverdiepingen werden glazen wanden in stalen frames geplaatst, het andere bedrijf verhuisde naar de bovenverdieping en de boekhouding naar beneden. Ook kreeg de eigenaar zijn werkplek op de begane grond en werd er een vergaderruimte gecreëerd.

Tussen het kantoren gedeelte en het magazijn was een tussenruimte met de keuken, ook hier werd een wand gesloopt en werd de keuken verplaatst naar de gezamenlijke ruimte. Als kleur voor de wanden kozen we voor het blauw uit het bedrijfslogo, in de hal kwam een freesletter uit hun logo en er hangen nu zwart wit foto's van paarden, hun core business, op beide verdiepingen.

Om de kilte van alle harde materialen te doorbreken liggen er karpetten onder de werkplekken, de vergader- en de eettafel. Om het industriële karakter van het pand te benadrukken hangen er oude fabriekslampen en zijn de hoge plafonds zonder ze te repareren antraciet gespoten.

Op de foto's is eerst een collage te zien van de oude situatie en twee collages van het resultaat. Het was voor ons een heel leuk project om uit voeren en we hopen dat iedereen in het bedrijf blij is met hun nieuwe werkplek en werkomgeving.

 

Oude situatie

Oude situatie

De freesletter uit het logo

De freesletter uit het logo