Uitbreiding Boost Health Club in Naarden

Boost Health Club in Naarden kreeg de mogelijkheid om uit te breiden naar een aangrenzend pand aan de straatzijde, waardoor de ruimte ongeveer 3 keer zo groot werd. Wij mochten een plan maken voor de invulling van deze ruimte en ook het proces van de verbouwing begeleiden.

Boost biedt een combinatie van fysieke training en business coaching, waardoor zij merendeels ondernemers als klant hebben. Hierdoor kom je als ondernemer snel met elkaar in contact en is de meerwaarde een gelijkgestemd netwerk.

We hebben gekozen om de verschillende ruimtes allemaal hun eigen sfeer te geven. Er zijn twee coaching kamers waar de sfeer vooral wordt bepaald door een grote fotowand. De ene kamer heeft een strandsfeer gekregen, waardoor je een gevoel van vrijheid ervaart als je daar in gesprek bent. 
De tweede kamer heeft een foto van een man op een bergtop die symbool staat voor wat je kunt bereiken als je de juist inspanning levert. 
De trainingsruimte is licht, waarbij we bewust niet alles glad hebben afgewerkt. Hierdoor is er een industriële zaal ontstaan met als blikvanger een prachtig door Jet Helsloot gemaakte en bewerkte foto die we op behang hebben laten printen op een formaat van bijna 5 bij 3 meter.
De loungeruimte verbindt de nieuwe trainingsruimte met de al bestaande trainingszaal. 
Twee stalen wanden met glas schermen deze ruimte af. 
Een mooie bar, een grote tafel en twee zitjes met fauteuils bieden hier de mogelijkheid om met andere ondernemers en sporters te netwerken of gewoon even te relaxen. Planten geven de ruimte een huiskamergevoel.

fullsizeoutput_ac4.jpeg
IMG_5399.JPG
IMG_5423.JPG
IMG_5424.JPG
IMG_5428.JPG
IMG_5430.JPG
IMG_5474.JPG
IMG_5479.JPG
29c2f83e-b174-445a-b6a3-b69023325093.jpg
571e2444-f275-40db-b0bd-ad243313367f.jpg
IMG_5408.JPG
on0u9FCoTRekop2dphmKCQ.jpg
YTDxqTEfSTiu0Msd4MVfHw.jpg
QnQIF9nwTcaTEHAKz3PEKg.jpg
I9UxLfD4TFq7aeS6dNtYgg.jpg
PG7M9ox3T6aVcxDNdKCaZg.jpg
R1ayHX1nSXa2WxdokMQRUQ.jpg
oDxCuOT6RlyT9ywZ80wVxQ.jpg
jfnS1Pv6SIazYdA5gimTlg.jpg
vn5mFpmmTWmZnEby5mOT4A.jpg
2FayUh8hQ5K7GZ1lK6YbBg.jpg
cyGWWZVbRhOwmnf77+3XDg.jpg
dwu8okV3SJqvxf1aKxdfhQ.jpg
p7CqLuJDRgCs6SKNqGcigA.jpg
izwUHe%zQw+9FLkW8xugqA.jpg
EE9hdGBfSbGfFLHKo2fi8w.jpg
5ymtXUKzTjm1USGRwnnBEA.jpg
PTrp23w+QjmHEM0BytmJSw.jpg

Grote tuinverbouwing

Aan de indeling van deze tuin was na de aankoop van het huis, jaren geleden, nooit iets veranderd. Hoewel mooi groen, was hij wel krap door de dikke hagen en vergde de tuin veel onderhoud. Ook was de bestrating gedateerd.

De wens was veel zitruimte, een buitenkeuken en een praktisch ingerichte schuur.
We hebben een plan gemaakt waarin de oppervlakte van de tuin optimaal benut wordt en er minimaal onderhoud nodig is. 

We hebben alles verwijderd en daarna de ruimte opnieuw ingedeeld en ingericht.
Er zijn nieuwe schuttingen, bestrating, schuur en een buitenkeuken geplaatst.

Omdat de bestrating er toch helemaal uit gehaald werd is de riolering ook gedeeltelijk vernieuwd.
Onder de bestrating zijn afwateringskratten geplaatst om het hemelwater op te vangen, met aan de achterkant van de tuin een rooster waarin het water kan weglopen. Hier komt ook de regenpijp van de schuur op uit.

Er zijn in totaal 8 lampen geplaatst, waarvan twee in de buitenkeuken en twee stopcontacten.

Er is gekozen voor twee tapijten in de bestrating, onder het zitgedeelte en onder de eettafel, om het geheel te doorbreken.

De schuttingen zijn geverfd met Moose Färg, een Zweedse verf die het hout beschermt en mooi mat is. Ook is er een ombouw gemaakt voor de vier kliko's die in dezelfde kleur is geschilderd als de schutting.

Drie olijfbomen en drie vijgenbomen zijn geïmporteerd uit de Spaanse Pyreneeën, deze zijn het meest winterhard. Ze zaten vol met vruchten, dus er kon in het najaar goed geoogst worden. 

Het resultaat zie je hieronder.

 

Dit is de oude situatie met veel heg, waardoor er een krappe doorgang was, en de gedateerde bestrating.

Dit is de oude situatie met veel heg, waardoor er een krappe doorgang was, en de gedateerde bestrating.

De coniferen zijn er uitgehaald en daarvoor in de plaats is dit betonijzer geplaatst met zwart tuindoek aan de achterkant tegen inkijk en klimop geplant aan de voorzijde.

De coniferen zijn er uitgehaald en daarvoor in de plaats is dit betonijzer geplaatst met zwart tuindoek aan de achterkant tegen inkijk en klimop geplant aan de voorzijde.

7B8ZGhvBQAaS4SoVJCFB1w.jpg
QSwI3PFARhOo0%I4PMh3rg.jpg
0ULtuhEvQXCyqE7vkb+g1A.jpg
K0ZyEjVtSfaVcI5NKyp8jw.jpg
SbiNjDtbQRSeL7gss0%OPw.jpg

Metamorfose kantoorpand Utrecht

De vraag van de klant was om de sfeer in het kantoren gedeelte van hun bedrijfspand te verbeteren. Er lag al een plan van een architectenbureau dat gedeeltelijk uitgevoerd was.

Wat mij opviel toen ik het pand voor het eerst bezocht was dat aan niets te zien was wat voor bedrijf dit is en wat hun business is. Bovendien kwam je na de ingang eerst bij een ander bedrijf dat nog tijdelijk van hun pand gebruik maakt.

Op de bovenverdieping zaten vier mensen van de boekhouding en verder meerdere mensen van de sales. Om de geluidsoverlast van de bellende sales afdeling deels te verminderen voor de boekhouding was er een kastenwand in het midden van de ruimte geplaatst, maar daardoor zaten de boekhouders tussen een blinde muur en een kastenwand. Hierdoor zagen zij geen daglicht en hadden evengoed nog last van het geluid.

Dus heb ik niet alleen gekeken naar de sfeer, maar vooral ook naar de werkplekken en de indeling van het pand. Om de benedenverdieping optimaal in te kunnen richten is er een wand gesloopt, waardoor er één grote ruimte ontstond. Ook zijn de systeemplafonds eruit gehaald en werd de ruimte ineens 4.60 meter hoog. Op de benedenverdiepingen werden glazen wanden in stalen frames geplaatst, het andere bedrijf verhuisde naar de bovenverdieping en de boekhouding naar beneden. Ook kreeg de eigenaar zijn werkplek op de begane grond en werd er een vergaderruimte gecreëerd.

Tussen het kantoren gedeelte en het magazijn was een tussenruimte met de keuken, ook hier werd een wand gesloopt en werd de keuken verplaatst naar de gezamenlijke ruimte. Als kleur voor de wanden kozen we voor het blauw uit het bedrijfslogo, in de hal kwam een freesletter uit hun logo en er hangen nu zwart wit foto's van paarden, hun core business, op beide verdiepingen.

Om de kilte van alle harde materialen te doorbreken liggen er karpetten onder de werkplekken, de vergader- en de eettafel. Om het industriële karakter van het pand te benadrukken hangen er oude fabriekslampen en zijn de hoge plafonds zonder ze te repareren antraciet gespoten.

Op de foto's is eerst een collage te zien van de oude situatie en twee collages van het resultaat. Het was voor ons een heel leuk project om uit voeren en we hopen dat iedereen in het bedrijf blij is met hun nieuwe werkplek en werkomgeving.

 

Oude situatie

Oude situatie

De freesletter uit het logo

De freesletter uit het logo

Betonstuc in badkamer

De oude stuclaag op het plafond in de badkamer liet los door lekkage van de schoorsteen en doordat de vorige stukadoor een verkeerde voorstrijk had gebruikt. De schoorsteen had geen functie meer en is verwijderd en er is nu betonstuc aangebracht. Ook de werkbladen, waar mozaïek tegels op zaten, zijn overdekt met betonstuc. Daardoor kleurde de vloer en de tegelranden niet meer bij de rest, dus die hebben we met krijtverf een andere kleur gegeven.

Zo was het

En zo is het nu

Van bibliotheek naar strandterras

Bij koffiebar Your Coffee in Hilversum is een vide die ingericht was als bibliotheek. Deze ruimte oogde donker en er waren weinig zitplaatsen. Dit moest aantrekkelijker en lichter worden, zodat meer mensen hier gebruik van willen maken. We hebben ervoor gekozen om er een strandterras van te maken, zodat je het hele jaar door vrolijk wordt als je hier zit.

Op de achterwand is fotobehang geplakt dat de indruk geeft dat je zo het strand op kunt lopen. De muren en de vloer zijn behandeld met een speciale verftechniek van een Italiaans product waarmee je verschillende bijzondere effecten kunt bereiken. Daar waar nodig was is eerst een nieuwe stuclaag aangebracht. De vloer is afgewerkt met een Epoxy Coating, die hem voor horeca geschikt maakt.

We hebben nieuwe tafels laten maken en voor het strandgevoel is er gekozen voor witte stoelen. Langs de wanden werden houten banken met zitkussens op maat gemaakt.

Om het af te maken zijn er planten opgehangen aan de balken en de metalen hekken. Het resultaat is een compleet andere sfeer, veel meer licht en opvallend vaak kiezen gasten nu voor de vide. 

Wil je dit in het echt gaan bekijken: http://yourcoffeehilversum.nl.  Ze hebben heerlijke taarten, ontbijt, lunch, koffie en heel veel soorten thee. Alles wordt doorlopend vers gemaakt.